La Bella Macchina het geheim van de espressomachine

Espressomachines zijn gemaakt om al uw zintuigen aangenomen te prikkelen. De geur en smaak van een krachtige, vakkundig bereide espresso laten niemand onberoerd. En met hun prachtige, aasprekende design en hun chromen knoppen en bedieningselementen zijn ze een ware streling voor het oog. Geen wonder dus dat de populariteit van espressomachines en espresso in een razend tempo toeneemt.

In dit boek ontdekt u alles over de espressomachine: zijn fascinerende geschiedenis, de verschillende types, de techniek, de bediening en het onderhoud. Alle geheimen achter de bereiding van het authentieke kopje Italiaanse koffie worden voor u ontsluierd: de keuze van de koffie, de waterkwaliteit, het kiezen van de juiste koffiemengeling, de koffiemaling, het werken met stoom en melkschuim, enzovoort. Vier volledige lessen ‘Latte Art’ leren u toveren met melkschuim. Onmisbare tips en uitleg over het onderhoud en het gebruik van uw toestel zorgen ervoor dat u jarenlang probleemloos kunt genieten van uw espressomachine.

Dit boek is een absolute must voor elke liefhebber van de zuiderse koffiecultuur die met hart en ziel blijft streven naar de volmaakte espresso.
 
Inhoudsopgave
Voorwoord

Espresso

Waterkwaliteit

De espressomolen

De kleine baristaschool

Bodemloos

Machinesoorten

Espressobonen

Melkschuim

Latte Art

Reiniging en onderhoud

Een kijkje in het verleden

Bella Macchina

Espressospecialiteiten

Index
288 blz

 


Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 10 september, 2009.

Uw ipadres is: 54.234.255.29
Copyright © 2017 Antonio's Espresso. Powered by Zen Cart